Internship på Bølgen bærekraftsenter

På Bølgen tilbyr vi internship for studenter som har et prosjekt eller et tema innen klima, natur og sosial innovasjon og ønsker å samarbeide med oss. Det er en vinn-vinn for oss og de som deltar: Vi blir kjent med dyktige mennesker og får nye og spennende perspektiver, og studentene får jobbe i et fellesskap med mange bedrifter og inspirerende mennesker som brenner for å bygge gode og bærekraftige løsninger, forteller daglig leder Solveig Nilsen. 

 

 

Møt Neea

Høsten 2024 har vi hatt Neea Karsikas som intern hos oss på Bølgen bærekraftsenter. Neea er 24 år og kommer fra Finland. Hun har bachelorgrad i globale utviklingsstudier fra UiA og studerer nå en master i internasjonale miljøstudier ved NMBU. Hos Bølgen bærekraftsenter jobber hun spesielt med bærekraftig mat- og matsvinnreduksjon. 

Hva gjør man i et internship?

Et internship er avtale mellom en student, en arbeidsplass og en utdanningsinstitusjon om at studenten skal være hos bedriften og bruke sine fagkunnskaper og får relevant praksis. Studenten får studiepoeng for praksisperioden.

Neea tok kontakt med oss for å spørre om mulighetene for et internship, og hennes kunnskap og interesse for bærekraftig mat og hennes erfaring med arbeid mot matsvinn var en god match. Neea har jobbet med å få på plass en lunsjordning for alle som jobber på Bølgen bærekraftsenter, har sett på våre innkjøp av mat og hvordan vi kan forhindre matsvinn etter arrangementer, hun har etablert kompostering av  mat- og hageavfall fra takhagen vår og hun har ledet arbeidet med oppgradering av kjøkkenet vårt der ombruk selvfølgelig har ligget som premiss. Neea ble raskt en del av teamet vårt og har bidratt i daglig drift, prosjekter og arrangementer. 

"Det beste med å jobbe her er jobbatmosfæren, og fleksibiliteten til å bestemme selv hvordan man løser oppgavene fo å nå mål", forteller Neea.

Hva har du lært av å jobbe her?

Jeg har lært masse ved å jobbe på Bølgen. Jeg har vært med på mange ulike prosjekter og fått innsikt i hvordan man kan jobbe med bærekraft i praksis. Jeg har også lært å bli mer proaktiv og selvstendig og utvikle ferdigheter innen prosjektledelse. Arbeidsatmosfæren på Bølgen er fantastisk, og dette er et flott sted for kreativitet og kunnskapsdeling!

 

Hva er du mest stolt av fra ditt internship?

Jeg er mest stolt av samarbeidet jeg startet med Gryta rundt. Dette samarbeidet har gitt oss en bærekraftig lunsjløsning som bidrar til å redusere matsvinn, men også til å støtte innvandrerkvinner og sosial inkludering. Vi har hatt ukrainsk lunsj, arabisk lunsj, tyrkisk lunsj, smørbrød og ulike gryter. Det har vært mange deilige smaker og herlig stemning gryta rundt, og vi har fått mange hyggelige tilbakemeldinger. Jeg håper dette er en lunsj-løsning som vil fortsette og at Bølgen vil fortsette å kjøpe mat fra dette flotte prosjektet.

Les om Gryta Rundt

Hva liker du best på Bølgen?

Det beste med Bølgen er menneskene! Det er så mange smarte og kreative mennesker, og alle er interessert i å bidra positivt til samfunnet. Jeg har virkelig likt lunsjpausene våre, da vi ofte snakker om interessante og aktuelle sosiale spørsmål.

Det har vært virkelig fint å ha Neea hos oss, og vi håper hun har fått verdifull erfaring med seg videre. Nå går veien videre med studier og masteroppgave med tema matsvinn, og vi gleder oss til å følge Neeas arbeid videre.