Solveig Nilsen daglig leder Bølgen Bærekraftsenter

Solveig Nilsen

 

 

Vi intervjuer økonomen som gikk fra finansbransjen til bærekraftsarenaen. Solveig har tatt grønn omstilling på alvor og jobber som daglig leder for Bølgen bærekraftsenter hvor hun legger til rette for at flere får utviklet sine grønne ideer og løsninger. 

Ved å satse aktivt på kunnskapsdeling og samarbeid med næringslivet, har hun vært med i å skape et samlingssted for innovasjon og bærekraftig utvikling i Kristiansandsregionen. Målet er raskere grønn omstilling, et inkluderende lokalsamfunn og en mer rettferdig verden. Hvorfor gjør hun dette? Hva står hun for? Og hvem er Solveig Nilsen egentlig?   

Solveig Nilsen, daglig leder hos Bølgen Bærekraftsenter

Fortell oss litt om deg selv, Solveig.

Jeg bor med min mann og sønn på Eg, i Kristiansand. Jeg har vokst opp på øya Fjørtofta på Sunnmøre og har aner fra Vannøya i Troms, og så kom jeg til Kristiansand for å studere for 25 år siden. Jeg har funnet med godt til rette med smeigevind, svaberg og makrell, men jeg er fortsatt sunnmøring og de flotteste naturopplevelsene finner du nord i landet. Jeg er utdanna økonom og har erfaring fra økonomistyring, finans og risikostyring. Har har også starta egen vintagebutikk og etterhvert DesignKollektivet, et butikk-kollektiv i Markensgate med lokal design og bærekraft i fokus. De siste årene har fokus vært på å etablere og utvikle Bølgen bærekraftsenter, og nå jobber vi daglig med å støtte løsninger for fremtiden!

Hva ønsker du å få ut av å jobbe med bærekraft?

Alle må jobbe med bærekraft dersom vi skal sikre en trygg fremtid for neste generasjon. Det sies at vi er den første generasjonen som ser konsekvensene av klima- og naturkrisen, og den siste som kan gjøre noe med det. Det føles godt å jobbe med noe meningsfullt, og det er virkelig herlig å få møte så mange bedrifter og mennesker som virkelig brenner for grønn omstilling.

Solveig Nilsen Bølgen Bærekraftsenter

Hva var din første jobb?

Jeg begynte som gründer når jeg var 7 år og skulle tjene penger på Donald-samlingen min. Jeg har gjort mye forskjellig opp igjennom: jobbet i bar, renset krabbe, stått i produksjonen på fiskemottak, vært budeie, jobbet på bakeri, vært butikkmedarbeider, renholder, au-pair, servitør, gründer og politiker. Den første faste jobben min var som økonomikonsulent hos Colorline i Kristiansand. Den første lønnsslippen var på 10.000,- og jeg har aldri vært så rik!

Hvis du ser tilbake på hva du har gjort gjennom årene, hva er du mest stolt av?

Det jeg er aller mest stolt av er min sønn. Når jeg får godnattkyss i panna og han sier at han er så glad i meg, da kjenner jeg takknemlighet og en lykke som er vanskelig å beskrive.

I karrieren min er jeg mest stolt av å ha skapt arbeidsplasser, og jeg har alltid gjort mitt ytterste for å behandle alle jeg har jobbet sammen med bra: med respekt og toleranse. Det håper jeg kan være mitt karrieremessige ettermæle: 

Ei dame det var lærerikt og artig å jobbe sammen med.

Solveig Nilsen Bølgen Bærekraftsenter

Er du en ekstrovert eller introvert?

En soleklar ekstrovert!

Men en lang tur i skauen alene med hunden, hengekøya og en varm deilig sovepose er nødvendig en gang imellom.

Hvilken planer har du for Bølgen bærekraftsenter?

Nå er vi godt etablert med et aktivt publikum og høyt faglig nivå. Neste steg er å vokse slik at vi kan bidra til enda mer grønn omstilling, kunnskapsdeling og spennende prosjekter i hele regionen. Her trenger vi at alle gode krefter samarbeider, og det er givende å oppleve at næringslivet er med.  Det er så mange områder å ta tak i, så det står ikke på ideer!

Når du ikke er på jobb, hva bruker du tiden din på?

Jeg er glad i å jobbe, så jeg koser meg med jobb og liker høyt tempo. Når jeg skal slappe av, er det deilig å være skikkelig lat. Vintershalvåret liker jeg godt å slappe av i sofaen med en film eller en bok, om sommeren vil jeg gjerne dulle i hagen og slumre i skyggen.

Hva er du mest stolt av å ha gjort hos Bølgen bærekraftsenter?

 

Jeg er stolt av å jobbe med løsninger for fremtiden og jeg føler meg privilegert som kan bruke all min tid på dette. Det jeg er mest stolt av, er å ha bygget et sterkt team: Nå er vi 4 ansatte og 7 frivillige, og vi håper å bli flere snart!

Jeg blir også stolt når vi får tilbakemeldinger om at vi bidrar til å øke kompetanse om det grønne skiftets utfordringer og muligheter -da gjør vi det vi skal!

Hva kunne du tenk deg å si til grønne aktører som lurer på hva Bølgen bærekraftsenter kan gjøre for de?

Ta kontakt for å høre om vi kan bidra for din bedrift! Vi tar både små og store oppdrag, vi viser gjerne frem gode grønne løsninger og deler gjerne vår kompetanse. Hvis vi ikke har riktig kompetanse tilknyttet Bølgen, har vi god oversikt over andre aktører på bærekraftsfeltet og veileder gjerne!